Recept: Peren Havermout met Pecannoten
Geniet van je ontbijt met deze warme peren-oats

Eet deze maand: April. Qua fruit smaken de Nederlandse peren nu op hun best. Volgens de seizoenen eten is niet alleen goedkoper, het is ook beter voor het milieu (want gegroeid in eigen land). Niet onbelangrijk: fruit uit het seizoen smaakt ook nog eens extra lekker. Wat je kunt maken met het aanbod van maart? Runner’s World maakte dit overheerlijke ontbijt van warme havermout met peer en pecannoten.

Peren-oats met pecannoten
Voor 1 persoon ~ 10 min

Ingrediënten:
80 gram havermout
1 peer
1 el boter of ghee
1 tl kaneel
1 zakje vanillesuiker (of 1 tl poedersuiker)
1 handje pecannoten (gehakt)
250 ml halfvolle melk

Bereiding warme havermout met peer en pecannoten
1.Verwarm de melk met de havermout.
2.Bak de pecannoten in een droge koekenpan enkele minuten.
3.Snijd de peren in lange plakken.
4.Besmeer de plakken met de boter en grill enkele minuten. Bestrooi de nog warme peer met de vanillesuiker.
5.Serveer de warme havermout met de gegrilde peer en pecannoten.

Recept: Peren Havermout met Pecannoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: