Recept: Groentefriet van pompoen en knolselderij
Eet dit deze maand: April

Maart is niet alleen de maand van de boerenkool (Recept Boerenkoolsalade), maar ook van de knolselderij en de pompoen. Eet je volgens de seizoenen dan scheelt dat in je portemonnee (want goedkoper) en doe je iets goeds voor het milieu (want gegroeid in eigen land). Wat je kunt maken met het aanbod van maart? Runner’s World maakte deze heerlijke groentefriet van pompoen en knolselderij!

Groentefriet van pompoen en knolselderij
Voor 2 personen ~ 40 min

Nodig:
½ knolselderij
½ pompoen
2 el olijfolie
3 takjes verse salie
1⁄2 tl zeezout
versgemalen zwarte peper

Bereiding groentefriet van pompoen en knolselderij
Verwarm de oven voor op 220o C. Schil de knolselderij en pompoen en snijd
in de vorm van dikke frieten. Spreid ze uit over een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Verdeel de salie, het zout en de peper over de groenten. Bak gedurende 20-30 minuten in de oven, waarvan de laatste 10 minuten op de grillstand.

Recept: Groentefriet van pompoen en knolselderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: