Wat kan ik tegen steken in de zij doen?
Er zijn enkele trucs waarmee je de pijn te lijf kunt gaan. Je kunt je tempo verlagen of druk uitoefenen op de pijnlijke plek. Andere remedies zijn gecontroleerd uitademen en natuurlijk inademen, of voorovergebogen lopen. Als niets helpt: buikspieren trainen

Er zijn enkele trucs waarmee je de pijn te lijf kunt gaan. Je kunt je tempo verlagen of druk uitoefenen op de pijnlijke plek. Andere remedies zijn gecontroleerd uitademen en natuurlijk inademen, of voorovergebogen lopen. Als niets helpt: buikspieren trainen!

1. Tempo verlagen
Wanneer je bij het lopen wordt verrast door steken in de zij, is het eerste en beste antwoord: laat het tempo zakken of ga wandelen totdat de pijn minder wordt

2. Druk uitoefenen
Druk met de hand op de pijnlijke plek. Dat is meestal rechts. Als je tegelijkertijd enkele keren uitademt, wordt de pijn al minder.

3. Uitademen
Adem uit wanneer je landt op de voet van de zijde die niet pijn doet. Als je rechts een steek voelt, adem dan dus uit terwijl je op je linkervoet landt

4. Natuurlijk inademen
Denk niet na over het inademen. Als de uitademing prima verloopt, adem je vanzelf ook goed in. Als beide goed verlopen zou het middenrif samen met de buikorganen moeten zakken, zodat de pijnlijke trekkrachten zouden moeten uitblijven.

5. Vooroverbuigen
Als je berg afloopt (wat bij de meeste mensen sneller tot steken in de zij leidt) kun je beter iets vooroverbuigen in plaats van achterover gaan hangen.

6. Buikspieren
Versterk je buikspieren. Doe eens wat crunches bijvoorbeeld: ga op je rug liggen met gebogen benen (eventueel opgetrokken, los van de grond, met de knieën hoog). Plaats je handen achter je hoofd. Span de buikspieren aan, rol rustig naar voren en kom met hoofd en schouders los van de grond. Rol vervolgens rustig en gecontroleerd weer terug op je rug. Herhaal de oefening zo vaak als je kunt.

Wat kan ik tegen steken in de zij doen?
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: