Karin, Gerrit en ik zelf hebben ons ingeschreven voor de Diepe Helloop 2015. Dit jaar is er een wijziging in de afstanden gekomen. 5,3 km; 10 km en 20 km, gelukkig was ik niet de enige die de 20 km wilde lopen. ’s Morgen hebben we bij ons verzamelt en hebben eerst lekker een kopje koffie met een heerlijk stuk appeltaart van Catry genomen als voorbereiding tot de loop.
Na het ophalen van de startnummers in de sporthal in Holten zijn we naar de start gegaan. Hier kwamen we ook Kees nog teken. Die overigens 2 weken daarvoor de Marathon van Amsterdam nog had gelopen. Tijdens de start hadden Gerrit en ikzelf al tegen Karin gezegd dat zij veel sneller zou zijn, maar dat was ze niet met ons eens. Na de start gaat het direct stevig heuvel op naar de restaurants op de Holterberg, dit is aan het begin van de 20 km een behoorlijke klauter. Karin ging vrij snel van start en die hebben we ook niet meer gezien. Vanaf de Restaurants loop je naar beneden om de volgens van het mooie uitzicht te genieten, bij ca. 6 km komt dan de beruchte Diepe Hel een helling van 10% die je naar boven loopt.

Dit is altijd een behoorlijke klim.
Daarna lopen we door naar het keerpunt. Bij ca. 9,5 km zien we, Gerrit en ik lopen nog steeds samen op, Karin tegen ons in komen. Zij had het keerpunt reeds gepasseerd. Even iets drinken bij de waterpost en dan weer verder. Bij 14 km krijgen we de afdaling daling van de Diepe Hel, dit is een aardig aanslag op de spieren. Je moet oppassen dat je niet te hard naar beneden gaat omdat je nog 6 km moet lopen. Tijdens de klimmen liep ik van Gerrit weg maar op de vlakke stukken kon Gerrit weer bij komen zodat we telkens weer samen konden oplopen.

Bij de laatste klim naar de restaurants op de Holtenberg tussen 17 en 18 heb ik het zwaar gehad, maar bij 18 km liep Gerrit naast me en zei dat we nog 2 km moeten terwijl ik in de veronderstelling was dat we nog 3 km te gaan hadden. Een aardige oppepper. Dat viel weer mee.
Na 20 km kwamen we weer aan in Holten waar Catry en Marinka ons opwachten.
Karin was al lang terug. Zij had de beste tijd van ons drieën.
Terug bij mij thuis hebben we lekker van de sauna en de hottube genoten om de spieren te ontspannen. Dit was een heerlijke afsluiting van de zware maar bijzonder mooie wedstrijd.

Uitslag:
Karin:    01:38:25
Gerrit:   01:51:46
Benno: 01:51:45

Gerrit en ikzelf zijn gelijk over de finish gekomen. Op naar de volgende wedstrijd, Zevenheuvelenloop.