3x goede (hardloop)voornemens en zo maak je ze waar
Wil je dit jaar beginnen met hardlopen? Sterker worden? Of ben je echt een stijve hark? Met deze tips begin je het jaar goed.

Nieuw jaar, nieuwe doelen en nieuwe goede voornemens. En zelfs als je niet aan goede voornemens doet, dan zijn er vast dingen waarvan je weet dat je ze vaker zou moeten doen. Komen gedachten als: ‘Ik zou echt vaker krachttraining moeten doen’, of; ‘Ik zou echt vaker moeten stretchen’, jou bekend voor? Lees dan snel verder. Wij zetten namelijk een hele hoop tips voor je op een rijtje.

1.Beginnen met hardlopen
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Nu we opnieuw in een lockdown zitten, zit fit worden in de sportschool of op het voetbalveld er even niet in. En dus trekken we massaal hardloopschoenen aan. Maar hoe pak je dat aan? En waar begin je? Met deze tips ga je goed van start!

DE JUISTE SCHOENEN – HARDLOPEN OPBOUWEN – SCHEMA VOOR BEGINNERS – HARDLOOPAPPS – HANDIGE LOOPTIPS

2. (Vaker) krachttraining doen
We snappen dat een lijstje afwerken met eentonige oefeningen niet je grootste hobby is. Maar krachttraining wil je als hardloper liever niet overslaan. Je wordt er niet alleen sterker van, maar krachttraining versterkt ook je immuunsyssteem en je voorkomt er blessures mee. Maak het daarom leuk! Spreek wekelijks af met een trainingsmaatje, zet een foute playlist op, en ga op zoek naar oefeningen die je wél leuk vindt.

Televisiepresentator en sportschooleigenaar Arie Boomsma deelt bijvoorbeeld regelmatig grappige en creatieve oefeningen en challenges die je kunt uitvoeren met alledaagse voorwerpen.

En stel dat de sportscholen straks wel weer open mogen? Wissel dan eens af met een groepsles in de sportschool, zoals bootcamp, HIIT of bodypump.

TRAINING VOOR STERKE BENEN – TRAINING VOOR STABILITEIT EN KRACHT – CURSUS ‘KRACHTTRAINING VOOR HARDLOPERS’ – STERKE CORE IN 10 MINUTEN

3. (Vaker) stretchen
Geen tijd, geen zin of niet eens aan gedacht. Stretchen is zoiets wat je makkelijk overslaat. Maar zeker als je urenlang achter je bureau hebt gezeten, is het belangrijk om de schade te beperken. Van urenlang zitten na een hardlooptraining kunnen je kuiten, heupbuigers en hamstrings namelijk strakker worden. Daarnaast zal je langzamer herstellen als je stretchen overslaat en loop je een groter risico op blessures.

Houd in je planning daarom rekening met aantal dynamische stretchoefeningen voor je training en statische stretchoefeningen na je training. Op die manier voorkom je dat je geen tijd hebt voor stretchen. Ook zul je stretchen na je training minder snel overslaan. Want je weet; van uitstel komt afstel.

Leg de dag voor je training iets klaar in de woonkamer dat je herinnert aan je stretchoefeningen, bijvoorbeeld een yogamat waarop je de oefeningen uitvoert. Of plak een briefje op je spiegel in de badkamer.

DE BESTE STRETCHOEFENINGEN VOLGENS EXPERTS – STRETCHOEFENINGEN VOOR ALS JE VEEL ZIT – STRETCHOEFENINGEN VOOR NA HET LOPEN – STRETCHOEFENINGEN VOOR MEER FLEXIBILITEIT

Zoek hotels en meer ... Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
3x goede (hardloop)voornemens en zo maak je ze waar
Getagd op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: