Hardloopkalender 2024: de leukste hardloopwedstrijden voor elk type loper
Nieuw jaar, nieuwe doelen.

Januari
14 januari: Egmond aan Zee
Voor de echte bikkels begint het jaar altijd in Egmond aan Zee. Ga de strijd tegen de elementen aan tijdens de halve of kwart marathon.
14 januari: Polar Bear Trail
Traillopers kunnen tijdens de Polar Bear Trail genieten van de natuur rondom Maastricht. Pittige klimmetjes gegarandeerd, of je nou voor de 10, 20 of 30 km gaat.
21 januari: Zoetermeer
Liefhebbers van kleinschaligere hardloopwedstrijden kunnen genieten van een gezellige 5 of 10 km, of de halve marathon.

Februari
4 februari: Drielandenpunt Trail
Dit evenement leidt je van het hoogste punt van Nederland richting België en via Duitsland weer terug. Je hebt de keuze uit vier afstanden: 10, 21, 31 en 50 km.
11 februari: Groet uit Schoorl Run
Geniet van het prachtige duingebied tijdens de Groet uit Schoorl. Je kunt hier 10, 21 of 30 km lopen.

Maart
10 maart: CPC loop
Op deze dag staat het Malieveld in Den Haag weer helemaal in het teken van de CPC loop. De 5 en 10 km blijven voornamelijk in de stad, bij de hoofdafstand, de halve marathon, loop je naar de pier van Scheveningen en terug.
17 maart: Lentemarathon Amstelveen
Bij deze wedstrijd heb je de keuze uit 5 en 10 km, de halve en hele marathon. De hoofdafstand kan ook gezellig als estafette gelopen worden. Bel je drie sterkste loopbuddies en inschrijven maar!
24 maart: Zandvoort Circuit Run
Tijdens de Zandvoort Circuit Run voel je je net Max Verstappen, maar dan op hardloopschoenen. Ga voor één ronde van 4 km over het circuit, de 12 km of 10 EM, inclusief een uitdagend stukje over het strand.
30 maart: De Cauberg Trail
Ambitieuze trailrunners willen de 10e editie van dit event niet missen. De eerste kilometer loop je door de grotten van Valkenburg en daarna geniet je van alles wat de Limburgse natuur te bieden heeft. Er zijn diverse afstanden tussen de 9 en 50 km.
Advertentie – Lees hieronder verder

April
7 april: Cruyff Legacy 14K
Met de deelname aan deze run haal je geld op voor de Johan Cruyff Foundation, die kinderen met handicap laat bewegen en sporten. De hoofdafstand is 14 km, maar er is ook een 5 km loopje en een 14 km wandelevenement.
14 april: Hilversum City Run
Het parcours gaat dwars door het gezellige centrum met diverse horecapleinen, langs het mediapark en door omliggende Gooische wijken. Naast de 5 en 10 km race wordt er ook een mooie Kids & Family Run georganiseerd.
20 april: Zeeuws-Vlaanderen
Loop een unieke natuurmarathon (alleen of als estafette) op onverharde wegen, op de grens van Zeeland en Vlaanderen. De finish ligt in het centrum van Terneuzen, waar tegelijkertijd ook een gezellige 5 en 10 km wedstrijd wordt georganiseerd.
21 april: Houttrail Delft
Deze wedstrijd is geschikt voor nieuwe én ervaren traillopers. Welke afstand wordt het? 13, 24 of 35 km?

Mei
8 mei: Alkmaar City Run by night
Bij deze run staat gezelligheid en feest voorop. Loop 5 of 10 km door het sfeervol verlichte centrum en geniet van het entertainment onderweg.
10 – 12 mei: Koning van Spanje Trail
Wanneer één race niet genoeg is, ga je voor een heel trailweekend, zoals de Koning van Spanje Trail. Van een night trail en een rustige 10 km tot een ultra van 80 km staan er diverse onderdelen gepland.
26 mei: Amersfoort marathon
Met een prachtige start en finish in het centrum hoort ook deze wedstrijd op je hardloopkalender voor 2024. Doe mee aan de 5, 10 of 21 km.
26 mei: Vestingloop
Ook in ‘s-Hertogenbosch heb je bij de Vestingloop de keuze uit 5, 10 en 15 km hardlopen. Daarnaast is er ook een 15 km trailrun en twee wandelevenementen.

Juni
16 juni: De Maasdijk
Gezellig hardlopen met zonsondergang op een warme zomeravond? Dat kan bij De Maasdijk. Je kunt kiezen tussen de 5 km night run, 10 km en de halve marathon. Of je doet mee aan de marathon, alleen of als estafette.
23 juni: Roosendaal
In het zuiden kun je de halve marathon, 10 of 5 km lopen. Je begint op de Nieuwe Markt en loopt voornamelijk door de gezellige binnenstad.
Advertentie – Lees hieronder verder

Hardlopen kun je natuurlijk prima combineren met een vakantie in het buitenland. Inspiratie nodig? We hebben voor jou de tofste internationale marathons én halve marathons 2024 op een rijtje gezet.

Juli
7 juli: Noordwijk
Je start op de boulevard met uitzicht op zee, en loopt 5 of 10 km over een snel en verhard parcours.
13 juli: Zomer Marathon Leeuwarden
Deze hardloopwedstrijd is het ideale doel om met de hele loopgroep naartoe te werken, voor elk niveau zit er een mooie uitdaging tussen. Alle afstanden (5 – 7,5 – 10 – 15 – halve en hele marathon) kunnen hardlopend of wandelend afgelegd worden.
14 juli: Amerongse Berg Trail
Verschillende routes van 12, 17 en 21 km voor zowel beginnende als ervaren trailrunners. Geniet onderweg van een mooi stuk natuur midden op de Utrechtse Heuvelrug

Augustus
10 augustus: Austerlitz Trail
In de zomer is hardlopen in het bos lekker verkoelend. Bij de Austerlitz Trail verken je de prachtige Staatsbossen op de routes van 7,5 km, 15 km, 25 km of 35 km.
31 augustus: Grote Heide Ultra
Deze wedstrijd neemt je mee door een bijzonder karakteristiek Brabants stukje natuur. Haal je de finish na 50 km, dan ontvang je een UTMB index.

September
7-8 september: Goudse Singelloop
De snelle parcoursen van de Goudse Singelloop leiden je door het oude centrum met start en finish op de markt. Het hele weekend lang worden er diverse afstanden georganiseerd.
22 september: Dam tot Damloop
Deze hoort toch wel op elke hardloopkalender. Tijdens deze najaarsklassieker loop je 16,1 km van Amsterdam naar Zaandam.
29 september: Halve Marathon van Texel
Bij de halve van Texel wacht je niet op het startschot, maar op het geluid van een scheepshoorn. Ook de 10 en 5 km hebben een gezellig nautisch karakter.

Oktober
5 oktober: Kustmarathon
Ben je klaar voor klimmen en dalen, wind in je gezicht en een heerlijk uitzicht op de bruisende zee? Schrijf je in voor 42,195 km van Burgh-Haamstede naar Zoutelande.
20 oktober: TCS Marathon van Amsterdam
Ook een keer lopen door de hoofdstad? Dan kun je kiezen tussen de marathon, halve marathon en 8 km. De inschrijving is al geopend, dus waar wacht je op?
oktober: Singelloop Utrecht
In Utrecht komen elk jaar zo’n 10.000 lopers bij elkaar om te genieten van de prachtige route door de stad. Tijdens je ronde van 5 of 10 km ontdek je het mooiste van de Domstad.
Advertentie – Lees hieronder verder

November
begin november: De Berenloop Terschelling
Een weekendje Terschelling is altijd een goed idee, zeker als je het kan combineren met de Berenloop. Wees hier wel snel bij, zeker de korte afstanden (5 en 10 km) zijn erg populair. Daarnaast kun je ook de halve of hele marathon lopen.
begin november: De DrechtStadLoop
Ook het historische hart en de buitengebieden van Dordrecht kun je hardlopend verkennen, namelijk tijdens de DrechtStadLoop. De hoofdafstand is de halve marathon, daarnaast kun je ook meedoen aan de 5 en 10 km.
november: De Zevenheuvelenloop
Deze mag uiteraard niet ontbreken op deze hardloopkalender 2024. Ga je voor de 7 km op zaterdagavond of de hoofdafstand van 15 km op zondag?

December
begin december: De Bruggenloop
15 km hardlopen over de iconische bruggen van Rotterdam, met de ijzige decemberwind in je gezicht? Voor deze bijzondere uitdaging moet je bij de Bruggenloop zijn.
medio december: Adventure Run Ameland
Hier verken je het prachtige Waddeneiland al hardlopend. De routes van 5, 10 of 21 km leiden je grotendeels onverhard over het strand en door de duinen.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Hardloopkalender 2024: de leukste hardloopwedstrijden voor elk type loper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.