5 Dingen die je écht niet moet doen in de ochtend
De vijf meest gemaakte ochtendfouten.

Als je geen ochtendmens bent, kom je op het vroegst van de dag waarschijnlijk altijd tijd tekort. Je blijft nog éven liggen. Vijf minuutjes maar. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de vroege morgen iets dragelijker te maken. Dit zijn vijf tips die jou zomaar eens zouden kunnen helpen.

Je werkmail checken zodra je wakker bent
De stroom nieuwe berichten kunnen ervoor zorgen dat je in de stress raakt nog voordat je goed en wel de slaap uit je ogen hebt kunnen wrijven. ‘Zo begin je je dag negatief’, zegt psycholoog dr. Susan Bartell. ‘Wanneer je half wakker op een e-mail reageert, is de kans groter dat je fouten maakt.’

Móet je inloggen voordat je achter je bureau zit? Doe dat dan op een tijdstip dat je helemaal wakker bent. Mensen die het checken van hun mailbox van tevoren planden, gaven aan minder stress te ervaren. Dat ontdekte de University of British Columbia. Ze kregen namelijk geen constante stroom berichten binnen.

Jezelf wijsmaken dat je later wel gaat hardlopen
Het klinkt als een vanzelfsprekend advies, maar het is de moeite waard om het te blijven herhalen: sportsessies die later op de dag gepland zijn worden vaker gecancelled dan degenen die ’s ochtends gepland staan. Dat zegt assistent professor Jessica Matthews van het Miramar College in California. Uitlopende vergaderingen of niet geplande borrels op het werk kunnen je zomaar bekruipen, waardoor de tijd die je na je werk over hebt korter en korter wordt. Bovendien ben je vaak nog vermoeider aan het eind van een lange werkdag, dan wanneer je wekker net is gegaan

Douchen op standje lava
Yep, we weten hoe goed die warme stroom water op je vermoeide lichaam voelt ’s ochtends. Helaas gaat het je weer terugbrengen naar dromenland. Warmte zegt tegen je zenuwstelsel dat het tijd voor je spieren is om te ontspannen. Je hart gaat langzamer kloppen, waardoor je je kalm en slaperig gaat voelen.

Moeite met in slaap komen? Badderen biedt uitkomst
Wil je goed wakker worden? Ga dan voor een korte, koude douche. Ja, het is wat minder fijn, maar je lichaam maakt op deze manier snel adrenaline aan waardoor je je extreem alert voelt. Bovendien kan het je humeur verbeteren, omdat je lichaam dankzij het koude water endorfine aanmaakt

Een (leeg) koolhydratenfeest als ontbijt
Die makkelijk te grijpen ontbijtkoek is niet alleen op het moment zelf slecht, maar de rest van de dag ook. De snelle koolhydraten zorgen er namelijk voor dat je de rest van de dag trek hebt (in zoetigheid).

In de ochtend kun je beter kiezen voor eiwitten, of langzame koolhydraten. Een bak met Griekse yoghurt met fruit en noten, bijvoorbeeld. Of een omelet – als je er al zin in/tijd voor hebt. Met zo’n ontbijt kun je wel een paar uur vooruit

Direct na het eten je tanden poetsen
We snappen dat je je tanden wilt poetsen ’s ochtends, maar doe dit niet direct na je ontbijt. Zeker niet als je zure dingen zoals fruit of koffie hebt gedronken. Dit gaat er namelijk voor zorgen dat de suikers verder in het oppervlak van je tanden wordt geduwd. Poets je tanden dus voor het eten, direct na het opstaan.

Drink een glas water meteen na je ontbijt, zodat je mond wat schoner aanvoelt. Wacht een halfuur als je toch liever na het ontbijt poetst. Uit onderzoek blijkt dat mensen die 30 tot 60 minuten wachten met poetsen na het nuttigen van zure dingen een stuk minder tandglazuur verloren waren dan degenen die slechts 20 minuten wachten.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
5 Dingen die je écht niet moet doen in de ochtend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.