Meer vetverbranding? Drink dit voor je training!
Neem dit drankje een half uur voor je workout en start met verbranden.

Bron : Prorun

Net na het opstaan. In de lunchpauze. Een flinke kop tijdens de middagdip. Wij kunnen niet zonder een goede kop koffie. Voeg aan al die koffiemomentjes een extra bakkie pleur een half uur voor het sporten toe. Waarom? Omdat cafeïne kan zorgen voor nog meer vetverbranding. Een beter excuus voor koffie hebben wij ook niet.

Cafeïne does the trick
Oké vooruit, we hebben het dus niet per se over koffie, maar cafeïne in het algemeen. Uit recent onderzoek blijkt dat cafeïne de maximale vetverbranding een boost geeft. Tijdens het onderzoek kregen 15 testpersonen 3mg/kg cafeïne en dat staat gelijk aan een sterke kop koffie. Wanneer ze dit een half uur voor de workout innamen, verbrandden ze aanzienlijk meer vet tijdens het sporten. Let wel: die cappuccino of latte macchiato is dus niet de beste keuze.

Kleine kanttekening bij het onderzoek is dat het maar onder 15 personen is getest. Of het dus voor iedereen zo’n wondermiddel is, is nog wat vroeg om te zeggen. Maar ach, het is het proberen waard toch? En anders is het een goed excuus toch die extra kop koffie te pakken.

Aerobics
De maximale vetverbranding na het drinken van een kop koffie zou volgens de onderzoekers het meest effectief zijn bij aerobics of cardio-trainingen. Dat betekent dus dat je bij zowel wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen als cardio-oefeningen, optimaal vet verbrandt wanneer je vooraf koffie drinkt.

Sporten in de middag
Op een lege maag sporten in de ochtend zou ook effectief zijn voor vetverbranding. Tel daar een kop cafeïne bij op en je houdt geen vet over. Nou, niet helemaal. Dat sporten op een lege maag goed is voor meer vetverbranding, is niet wetenschappelijk onderbouwd volgens deze onderzoekers. De voordelen van cafeïne dus wel. Sterker nog, de onderzoekers raden juist aan om in de middag een workout te doen nadat je koffie hebt gehad voor de meeste vetverbranding. ’s Middags zijn je vetverbrandingslevels namelijk het hoogst en is het resultaat dus optimaal.

Zoek hotels en meer ... Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Meer vetverbranding? Drink dit voor je training!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: