Dit is waarom jij meer bietensap moet drinken
Ontdek hoe bietensap je zuurstofopname verbetert, je VO2-max boost en spiervermoeidheid vermindert.
Bietensap staat onder sporters ook wel bekend als een ‘natuurlijke doping’. Maar wat maakt dit rode drankje zo bijzonder? Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen van bietensap voor het verbeteren van jouw hardloopprestaties.
1. Meer zuurstof
Bietensap zit bomvol nitraten. Deze stoffen worden in je lichaam omgezet in stikstofmonoxide, wat je bloedvaten helpt verwijden. Het resultaat? Meer zuurstof en voedingsstoffen naar je spieren – precies wat je nodig hebt tijdens een zware training of wedstrijd.
2. Sneller spierherstel
Bieten zitten vol antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die je spieren ondersteunen. De afvalstoffen worden sneller afgevoerd, wat ervoor zorgt dat spierpijn en stijfheid vermindert.
3. Boost voor je VO2-max
Wil je sneller en efficiënter hardlopen? Het drinken van bietensap kan je VO2-max te verbeteren door de verhoogde zuurstoftoevoer naar je spieren. Dit zorgt voor betere prestaties.
4. Een natuurlijk hulpmiddel
Naast de voordelen van nitraten, krijgt je lichaam ook andere voedingsstoffen binnen zoals foliumzuur, kalium, en vitamine C. Dit maakt het een gezonde keuze om je sportprestaties te ondersteunen.
5. Minder zware benen
Tijdens het sporten hopen afvalstoffen zich op in je spieren, wat kan leiden tot vermoeidheid. Bietensap helpt deze stoffen sneller af te voeren, waardoor je benen minder zwaar aanvoelen en je langer kunt doorgaan – ideaal voor lange duurlopen of wedstrijden.
Hoe drink je bietensap voor het beste effect?
Neem vanaf 5 tot 14 dagen voor je wedstrijd dagelijks een shot bietensap. De laatste portie neem je tot 3 uur voor de start. Let op: hoewel bietensap veel voordelen heeft, is het niet voor iedereen geschikt. Als je gevoelig bent voor nierstenen of een lage bloeddruk hebt, overleg dan eerst met je arts voordat je bietensap toevoegt aan je dieet.
Bron bericht : Runner's web | Runner's world Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine. |
---|