Minder honger bij warm weer? Dit is de reden
Er is een verklaarbare reden voor

Waar je in de winter geniet van een lekker vullend erwtensoepje, een boeuf bourguignon en een flinke portie hutspot – en dat het liefst in een kort tijdsbestek – heb je als het lekker weer is meestal veel minder trek. Waar dit vandaan komt? Dat hebben we voor je uitgezocht.

Keep it cool
Hoewel jij het liefst een tosti eet als lunch, heeft je lichaam daar helemaal geen zin in als het warm is. Je lichaam probeert zich koel te houden, maar alles wat in het lichaam aan het werk is, zorgt juist voor warmte. Zo ook je spijsvertering. Dus als je veel eet, wordt je lichaam juist op gang gebracht, waardoor het extra moet werken om af te koelen. Om dit te voorkomen neemt je lichaam een soort voorzorgsmaatregel, die ervoor zorgt dat je niet zoveel trek hebt.

Calorieën verbranden
Als het warm is, kost het je lichaam minder moeite om je lichaam op temperatuur te houden dan in de winter. Het verwarmen van je lichaam kost energie en je verbrandt daarnaast ook nog eens calorieën. Als de temperatuur buiten stijgt heeft je lichaam geen extra energie meer nodig om warm te blijven, dus heb je minder honger dan wanneer het koud is.

Zweten
Je lichaam doet overigens niet alleen je humeur een plezier door op temperatuur te blijven. Één reden waarom je lichaam zo koel mogelijk wil blijven, is omdat als je het warm hebt, je gaat zweten. Tijdens het zweten verlies je niet alleen vocht, maar ook veel vitaminen en mineralen. En die wil je lichaam dus mooi niet kwijt.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Minder honger bij warm weer? Dit is de reden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.