Drankposten NN Zevenheuvelenloop dit jaar bekervrij door Ohoo drankbolletjes
Door over te stappen naar biologisch afbreekbare drankbolletjes zet NN Zevenheuvelenloop de volgende stap in de verduurzaming van het evenement.

De NN Zevenheuvelenloop is dit jaar volledig bekervrij. Deelnemers krijgen tijdens hun race Ooho drankzakjes aangereikt in plaats van bekertjes, dat is een biologisch afbreekbaar drankbolletje gemaakt van zeewier. De Nijmeegse herfstklassieker is daarmee het eerste grote hardloopevenement wereldwijd dat volledig overstapt op de milieuvriendelijke drankvoorziening, waardoor 50.000 bekers worden bespaard.

Deelnemers Zevenheuvelenloop bijten in Ohoo drankzakje
De Ohoo drankzakjes zijn gevuld met 70 milliliter water of sportdrank van AA Drink. Ze worden op de drankposten tijdens de NN Zevenheuvelennacht op zaterdag 20 november en de NN Zevenheuvelenloop op zondag 21 november aangereikt.

Door een hoekje open te bijten, kan de loper het bolletje leegdrinken. Het lege zakje kan de loper weggooien in de daarvoor bestemde ‘drop-zones’, daar lost het vervolgens vanzelf op zonder afval achter te laten.

Het idee is misschien even wennen, maar in 2019 testte de NN Zevenheuvelenloop de drankbolletjes al onder een kwart van de deelnemers. Zij gaven het gebruik van de zakjes een 8 en wilden ze bij een volgend evenement ook weer gebruiken.

Verduurzaming van hardloopevenementen
‘Het was nog even spannend of de producent 50.000 Ooho’s in één weekend kon leveren, maar dat gaat lukken’, zegt Alexander Vandevelde, directeur van de NN Zevenheuvelenloop. ‘Zo’n grote aanvraag van één evenement kregen ze nog niet eerder.’

De Zevenheuvelenloop zegt ‘blij en trots’ te zijn dat hiermee de volgende stap in de verduurzaming van het evenement wordt gezet. In 2019 werd de houten medaille van afvalhout geïntroduceerd, daarnaast is het medaillelint gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Ook krijgen lopers die bij inschrijving aangeven geen medaille te willen, korting op het inschrijfgeld. Op die manier worden er geen onnodige medailles besteld.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Drankposten NN Zevenheuvelenloop dit jaar bekervrij door Ohoo drankbolletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.