10 x de beste kerstmuziek om op te hardlopen
Jingle bells… Jingle bells… Met deze kerstmuziek train je helemaal in de sfeer van de feestdagen.

Kerstmuziek, you love it, or you hate it. Eén ding is zeker; je ontkomt er niet aan in deze periode van het jaar. Maar welke kerstliedjes zijn nou het lekkerste om tijdens je workout te luisteren? Wij speurden Spotify af en voegden de volgende nummers toe aan onze playlist.

Dit is de beste kerstmuziek om op te hardlopen

1.Feliz Navidad (Dance Mix) – José Feliciano
Heel creatief met tekst is José Feliciano uit Puerto Rico niet. Zijn wereldhit Feliz Navidad bestaat uit slechts vier regels:
‘Feliz Navidad
Próspero año y felicidad
I wanna wish you a merry Christmas
From the bottom of my heart’.

Feliciano wenst je in zijn kersthit een fijne Kerst, een voorspoedig jaar en veel geluk. Met deze danceversie van het nummer vliegen je kilometers voorbij.

2. Step into Christmas – Elton John
Doordat dit liedje iets minder kitscherig is dan het stereotype kerstnummer, is het ook geschikt voor lopers die niet zo’n fan zijn van kerstmuziek. De vrolijke beat en aanmoedigende tekst ‘Keep smiling through the days’, maakt dit prima kerstmuziek voor om op te hardlopen.

3. It’s Christmas Time Again – Backstreet Boys
‘I want it that way’… Welke vrouw houdt er niet van de Backstreet Boys? It’s Christmas Time Again overtreft zeker niet hun grootste hits, maar de tekst ‘La ta, la ta, la da ta’ zingt lekker makkelijk mee tijdens je hardlooptraining.

4. Last Christmas – Cascada
Bij uitstek een cliché kerstnummer waarvan je de tekst waarschijnlijk van voor tot achteren kan dromen. Maar Cascada maakt hem nét even wat lekkerder om op te lopen door een snellere beat.

5. Beuk de ballen uit de boom – Snollebollekes
Zéér geschikt voor hardlopers die niet van kerstmuziek houden. Begeleid door een hardstylebeat neemt Snollebollekes je mee langs alle ongemakken van Kerst. Als je daar niet harder van gaat sporten?

6. Merry Xmas Everybody – Slade
‘So here it is merry Christmas
Everybody’s having fun
Look to the future now
It’s only just begun.’

Uit onderzoek is gebleken dat het nummers met een gemiddelde van 120 tot 130 Beats Per Minute (BPM) het ideale tempo zijn voor hardlopen. Merry XMas Everybody is niet alleen een nummer waarvan je tijdens je training spontaan gaat neuriën, maar het kerstliedje heeft ook een BPM van 129. En daarmee is het ideaal voor je training. Wist je trouwens dat je volgens recent Canadees onderzoek beter presteert als je tijdens zware trainingen luistert naar vrolijke, optimistische muziek?

7. Jingle Bells Rock – Glee
Jingle bells, jingle bells en nog meer jingle bells. Dit liedje bevat alles waar je aan denkt bij kerstmuziek. Het voelt dan ook alsof je een scène van een kerstfilm binnenstapt wanneer je dit nummer luistert. Opzwepend en daardoor perfecte kerstmuziek voor je training.

8. Shake up the happiness – Train
Het is niet voor niets dat een groot internationaal frisdrankmerk dit kerstnummer voor haar kerstcommercials gebruikte. Dit liedje geeft je meteen een goed gevoel! En de volgende tekst is misschien ook wel van toepassing op jouw training in de decemberkou;
‘Tis the season to smile
It’s cold but we’ll be freezing in style.’

9. Why couldn’t it be Christmas every day? – Bianca Ryan
Er is één ding duidelijk als je dit nummer hoort: je kan er niet omheen dat dit kerstmuziek is. Bianca Ryan zingt maar liefst 35 keer het woord ‘Christmas’ in slechts vier minuten. Verwacht dus geen ingewikkelde songtekst tijdens je workout.

10. All I want for Christmas is you – Mariah Carey
Met bijna een miljard streams op Spotify mag dit al jarenlang populaire kerstnummer natuurlijk niet ontbreken in jouw playlist tijdens de feestdagen.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
10 x de beste kerstmuziek om op te hardlopen
Getagd op:

Eén gedachte over “10 x de beste kerstmuziek om op te hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.