Zo maak je tijd voor hardlopen
Deze tips maken het makkelijker om je training niet achterwege te laten.

Wil je beginnen met hardlopen of doe je dat al jaren, maar zou je vaker willen gaan of je beter aan je schema houden? Dat kan – ook als je een heel druk leven leidt gevuld met werk, gezin, een sociaal leven en allerlei hobby’s. Echt waar. Met deze tips kun jij ook tijd vrijmaken voor hardlopen of jezelf motiveren op dagen waarop alles iets meer moeite lijkt te kosten.

Word een ochtendloper
Het maakt niet uit of je een ochtendmens bent of niet, iedereen kan een ochtendloper worden. Het is een kwestie van de wekker wat eerder zetten, absoluut niet snoozen, maar meteen je bed uit en sportkleding aan. Doe deze warming-up en je bent klaar voor je ochtendloopje. Deze strategie bespaart je de tijd die je anders kwijt bent aan nog een keer omkleden en douchen als je later op de dag pas gaat. Belangrijker nog: je geeft jezelf niet de mogelijkheid om later op de dag het hardlopen over te slaan omdat je er geen ruimte voor in je agenda kon vinden.

Heb je morgen een loopje op de planning staan, leg dan vandaag op een rustig moment alvast al je benodigdheden klaar. Wees voorbereid en maak op tijd een stapeltje met je sportkleding, horloge, schoenen en andere benodigdheden.

Profiteer van thuiswerken
Werk je momenteel vanuit huis als gevolg van de coronamaatregelen? Dan is eerder je wekker zetten misschien niet eens nodig. Besteed de tijd die je voorheen kwijt was aan je heenreis eens aan een loopje.

Bevalt in de ochtend hardlopen je echt niet, dan kun je de werkdag juist afsluiten met een rondje buiten – kleed je meteen om nadat je je laptop dichtklapt. Zo loop je meteen eventuele stress uit je hoofd. Met een lunchloop breek je een lange dag zitten in tweeën, dat helpt je om de tweede helft van de dag met een betere concentratie voor je beeldscherm door te brengen. Probeer eens welk tijdstip voor jou goed werkt.

Zie je training als een afspraak
Op de vraag ‘Hoe gaat het?’ antwoorden veel mensen: ‘Druk!’ De meeste levens zijn tegenwoordig tot de nok gevuld met activiteiten. Helaas zitten er maar 24 uren in een dag en wil je er daar ook nog een aantal van slapen. Heb je weinig tijd, dan is het belangrijk om je trainingen in te plannen. Doe je dat niet, dan schieten ze er al gauw bij in omdat je prioriteit geeft aan je werk, gezin en andere verplichtingen.

Pak bijvoorbeeld op zondag je agenda en je trainingsschema (zoals het beste trainingsschema om je PR op de 10 km te verbreken) erbij. Wanneer kun je welke training inpassen? Zet de training in je agenda, met daarbij concreet omgeschreven wat je in die training gaat doen. Beschouw deze afspraak als een échte afspraak, alsof je een afspraak met iemand anders gepland hebt en niet zomaar kunt afzeggen. Stel desnoods een notificatie in als je een wat vergeetachtig type bent.

Kijk kritisch naar je vrijetijdsbesteding
Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) doet elke vijf jaar onderzoek naar de tijdsbesteding van Nederlanders. De meest recente gegevens zijn in 2016 verzameld. Het SCP verstaat onder vrije tijd verschillende activiteiten, zoals media en ICT (zoals televisiekijken), sociale contacten, hobby’s en cultuurdeelname. In totaal besteden Nederlanders van 12 jaar en ouder iets meer dan 42 uur per week aan deze activiteiten. Media en ICT (19,6 uur per week!) neemt veruit het grootste deel van de vrije tijd in beslag.

Zeg eens eerlijk, ben jij ook bijna 20 uur per week zoet met de TV, je telefoon, Netflix en soortgelijke streamingdiensten? Met ietsje minder scrollen en series kijken houd je zeeën van tijd over. Weersta de verleiding van de beeldschermen en ga erop uit. Veel plezier!

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Zo maak je tijd voor hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.