Waarom sporten in de regen zo gezond is
Het is niet altijd even leuk, maar een rondje in de regen heeft z’n voordelen.

Komt het met bakken uit de hemel en is dat voor jou een reden om niet te gaan hardlopen? Afgezien van dat je echt niet smelt van een beetje regen, is sporten in de buitenlucht hartstikke goed voor je – ook zonder stralende zon. Lees hier waarom

De temperatuur tijdens het hardlopen is perfect
Natuurlijk, de eerste paar minuten zijn even bikkelen als je vanuit je droge warme huis de regen instapt, maar zodra je hartslag omhoog schiet en je lichaamstemperatuur een paar graden stijgt, kom je erachter hoe prettig en motiverend die verkoelende douche van Moeder Natuur is.

Je krijgt er heel veel energie van
Wil je je training in de buitenlucht overslaan omdat je niet zoveel energie hebt? Jammer, want door je in de regen in het zweet te werken krijg je juist meer energie. Weet je waar je wel moe van wordt? Thuisblijven en het hardlopen omruilen voor een Netflix-uurtje. Bam.

Je móét tijdens het sporten wel in beweging blijven
Stilstaan is geen optie, tenzij je graag pijlsnel afkoelt en een week lang spierpijn wilt hebben. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat je, op voorwaarde van een aantal factoren, door rennen in de regen minder nat wordt.

Je geestelijke gezondheid gaat erop vooruit
Plus, je kunt sowieso op het respect rekenen van omstanders die verscholen in hun auto diep respect hebben voor je doorzettingsvermogen.

Je hebt het rijk voor je alleen
Waar je met fantastisch weer kans hebt om achter één of meerdere slakken te belanden, heb je nu alle ruimte voor jezelf. Lekker rustig. Er zijn altijd meer mensen die bij slecht weer binnen blijven dan fanatiekelingen die besluiten vol trots een regenbui te trotseren. Doe er je voordeel mee.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Waarom sporten in de regen zo gezond is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: