Zoveel kilometer moet je per week hardlopen om de voordelen te merken
Het is minder dan je denkt!

Hoeveel kilometer moet je nou per week hardlopen om de gezondheidsvoordelen van het lopen te merken? Spoiler… het is waarschijnlijk minder dan je denkt!

De voordelen van hardlopen
Het onderzoekscentrum heeft verschillende grote onderzoeken uit de afgelopen dertig jaar geanalyseerd en daarin werd allereerst nog maar weer eens duidelijk hoe gezond hardlopen wel niet is. Naast dat het helpt bij het behouden van een gezond gewicht, wordt het ook geassocieerd met een lager risico’s op bepaalde soorten kanker, hart- en vaatziekten, minder hoge bloeddruk en cholesterol problemen.

Hoeveel hardlopen per week?
Uit het onderzoek van onderzoekscentrum Mayo Clinic is gebleken dat wekelijks in totaal 10 km hardlopen al een positief effect heeft op je gezondheid!

Helemaal niet zoveel kilometer per week
Last but not least: uit de analyse bleek dat mensen die een paar keer per week hardlopen (ongeveer 10 kilometer in totaal) dezelfde positieve effecten op hun gezondheid hebben als mensen die wekelijks meer kilometers lopen. ‘We kunnen wel concluderen dat je dus helemaal niet zoveel kilometer hoeft te rennen om het maximale eruit te halen wat betreft gezondheidsvoordelen,’ zegt dr. Carl Lavie van het Ochsner Medical Center in New Orleans, die ook bij het onderzoek betrokken is. ‘Met één of twee trainingen per week van een uurtje of minder boek je al veel resultaat.’

Afvallen of sneller worden?
Toch zitten er wel wat haken en ogen aan dit verhaal. Heb jij bijvoorbeeld als doel om af te vallen? Dan kan wekelijks 10 km te weinig zijn. Ook als je sneller wilt worden, heb je meer training nodig. Maar voor wie dit niet geldt, is elke werkdag een rondje van 2 km of twee keer per week een sessie van 5 km al genoeg!

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Zoveel kilometer moet je per week hardlopen om de voordelen te merken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.