5 manieren om spierpijn te verzachten
Stijve en pijnlijke spieren zijn vaak het resultaat van te hard trainen en een gebrek aan kracht of lenigheid.

Stijve en pijnlijke spieren zijn vaak het resultaat van hard trainen, en soms een gebrek aan kracht of lenigheid. Iedereen heeft er wel eens last van, maar op sommige dagen dan de pijn extra aanwezig of hinderlijk zijn. Met deze tips verzacht je de pijn.

1. Koel je pijnlijke spieren
Tien tot twintig minuten in een (niet te) koud bad na een zware training helpt bij het afvoeren van afvalstoffen in je bloed. Ook de zwelling van je spieren en andere weefsels wordt zo beperkt. Je kunt ook lokaal een icepack op een pijnlijke plek leggen.

2. Verwarm je pijnlijke spieren
Wanneer je de temperatuur van je spieren verhoogt, wordt de bloedcirculatie versneld. Zo krijgen je beschadigde spieren ook weer snel vers bloed vol voedingsstoffen aangeleverd. Let wel: doe dat pas een etmaal na de training.

3. Actief herstel bij spierpijn
Twintig à dertig minuten heel rustig sporten vergroot de bloedtoevoer naar je spieren. Daarmee beperk je de schade aan je gestel en herstel je de natuurlijke zuurgraad van het lichaam. Alternatieve sportenop de dag na een intensieve training kunnen het herstel bevorderen.

4. Masseer je stijve spieren
Uit een Australisch onderzoek is gebleken dat je met massage de spierpijn met dertig procent kunt verminderen.

5. Rekken na je hardlooptraining
Met rekken ontspan en verleng je je spieren, iets wat je voor een training meestal niet kunt gebruiken (tenzij je spieren stijf of pijnlijk aanvoelen). Na afloop is het wel zaak om te rekken. Doe het voorzichtig en geleidelijk en houd de uiterste, net niet pijnlijke stand twintig à dertig seconden vast.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
5 manieren om spierpijn te verzachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.