Magnesium supplementen: deze zijn het best opneembaar
Minder spierkramp en betere slaap?

Misschien heb je al eens gehoord van magnesium supplementen. Deze mineralen vind je in verschillende soorten groenten, fruit en granen, maar kun je ook via een voedingssupplement binnen krijgen. Het mineraal heeft een tal van voordelen voor hardlopers. Wij zetten de kwalitatief beste supplementen voor je op een rijtje.

Magnesium: deze supplementen zijn goed opneembaar
Magnesium speelt een rol bij spiercontractie, energieproductie en je zenuwfunctie. Voor hardlopers betekent dit kort gezegd minder kans op spierkrampen, een optimale prestatie van je spieren en een sneller herstel na inspanning. Het onderhoud van gezonde botten is natuurlijk ook essentieel voor hardlopers. Magnesium draagt – net zoals het mineraal calcium – hier ook aan bij.

Wat zijn de gevolgen van een magnesium tekort?
Een tekort aan magnesium kan leiden tot spierkrampen, vermoeidheid en verminderde energie. Meer over een magnesium tekort en de gevolgen hiervan lees je in dit artikel.

Zo kies je de juiste magnesium supplementen
Wist je dat de mate van opneembaarheid van magnesium onderling sterk kan variëren? Je hebt magnesiumvormen zoals magnesiumcitraat, magnesiumglycinaaat en magnesiummalamaat en elk heeft zijn eigen functie en mate van opneembaarheid. En dan heb je nog anorganische en organische magnesiumverbindingen. Anorganische magnesiumsupplementen zijn supplementen waarbij een niet-natuurlijke verbinding is gemaakt. Bij inname ontstaat als het ware een competitie in je lichaam waardoor de opname van magnesium wordt belemmerd. Zo’n vorm van magnesium kan zelfs een averechts effect hebben. Organische magnesiumsupplementen zijn gebonden aan een aminozuur of citroenzuur, dit zijn verbindingen die van nature in ons lichaam voorkomen. Hierdoor wordt de zogenoemde ‘mineralencompetitie’ vermeden en is het mineraal beter opneembaar.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Magnesium supplementen: deze zijn het best opneembaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.