Waarom hardloopsokken zo belangrijk zijn voor hardlopers
Het belang van een goede hardloopsokken wordt vaak onderschat.

Veel hardlopers hebben tijdens het hardlopen last van blaren. Het dragen van de verkeerde sokken is één van de oorzaken hiervan. Lees hier waarom je goede hardloopsokken nodig hebt en welke soorten er zijn.

Verschil dagelijkse sokken en hardloopsokken
De meeste sokken, die je overdag draagt, zijn gemaakt van katoen. Katoen is eencellige vezel die niet snel droogt. Hierdoor ga je schuren en schuiven in je schoen. Goede hardloopsokken zorgen voor goede ventilatie en het allerbelangrijkste: je voeten blijven droog. Doordat je voeten droog blijven, schuur en schuif je minder in je hardloopschoenen en neemt de kans op blaren af.

Goede hardloopsokken bieden nog meer voordelen
Goede hardloopsokken ventileren je voeten, ze zorgen dat je voeten warm blijven in de winter en afkoelen in de zomer. Hardloopsokken bevatten tevens demping, dit zorgt voor extra bescherming van je voet. Er zijn drie soorten demping: ultra light, cushion, max cushion. In dunne hardloopsokken zit minder demping dan in dikkere hardloopsokken. Goede hardloopsokken zorgen dus voor extra ondersteuning, waardoor de kans op blessures afneemt.

Zo sluiten je hardloopsokken goed aan
Je wilt altijd dat je sokken goed aansluiten om je voeten. Als dit niet het geval is, heb je alsnog wrijving. Je linker- en rechtervoet hebben niet dezelfde vorm. Doordat hardloopsokken afgesneden zijn naar de vorm van je tenen, heb je geen ruimte over en sluiten je hardloopsokken goed aan.

1 Hardloopsokken Decathlon
De hardloopsokken van Kiprun zorgen voor ondersteuning tijdens het hardlopen. Met de elastische zones die in sok verwerkt zijn worden je enkels op de juiste punten goed ondersteund. De sok is gemaakt van polyamide en elastaan.

2 Hardloopsokken New Balance
Deze hardloopsokken van New Balance zijn niet zichtbaar. De sokken bieden voldoende demping en bieden een langdurige comfort. De demping in de sokken is zo sterk dat het je helpt om de belasting van een zware training goed op te vangen. De sokken zijn gemaakt van nylon.

3 Hardloopsokken Brooks
De comfortabele hardloopsokken van Brooks zijn gemaakt met anti-slijtage garen op plaatsen met hoge wrijving, wat zorgt voor een uitstekende demping. Bovendien heeft de sok door de merino wolmix een hoog ademend vermogen.

4 ASICS – ROAD+ RUN QUARTER SOCK
Deze hardloopsokken zijn ideaal voor je wedstrijddag. Ze zijn licht, komen net tot je enkel en hebben een dikkere zool en een geavanceerde anti-blaartechnologie.

5 adidas hardloopsokken
Deze reflecterende adidas hardloopsokken houden je warm tijdens koude en donkere dagen.

6 Hardloopsokken Nike
Deze hardloopsok van Nike is speciaal ontworpen voor een race. De ventilerende mesh aan de bovenkant van de sok zorgt voor ventilatie en houden je voeten fris en droog.

7 Hardloopsokken Incylence
Op zoek naar een extra lichte sok? Deze hardloopsok van Incylence is extra licht, heeft een hoog ademend vermogen en een perfecte warmteregulering.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Waarom hardloopsokken zo belangrijk zijn voor hardlopers
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.