Dit zijn de symptomen van een beginnende burn-out
Zo herken je een burn-out, zodat je weet wanneer je in moet grijpen.

We hebben allemaal wel eens stress: een drukke tijd op werk, veel afspraken, bezigheden en andere verplichtingen waar je eigenlijk alleen maar moe van wordt in plaats van dat je er energie uithaalt. Een beetje stress is oké en is soms zelfs goed om beter te presteren. Maar wanneer is er sprake van een burn-out en op welke symptomen kun je letten?

Een burn-out kun je beter niet onderschatten. Het zorgt voor totale lichamelijke en geestelijke uitputting waardoor je zelfs niet meer in staat kan zijn iets banaals als boodschappen te doen doordat je bepaalde interne systemen compleet ontregeld zijn. Luister daarom goed naar de signalen, want voorkomen is beter dan verhelpen. Maar wat zijn die signalen? Nic Oosterveer, trainer en coach bij Mindtuning, een methodiek die erop gericht is burn-outklachten te verhelpen, deelde met ons hoe je een beginnende burn-out kunt herkennen.

Symptomen van een beginnende burn-out

1. Je bent extreem moe
Het liefst lig je de hele dag in bed. Alle dagelijkse dingen die zo vanzelfsprekend leken zijn een grote opgave geworden en je weet niet meer waar je energie uit kan halen. Ook ben je vaak duizelig en heb je last van hoofdpijn.

2. Je slaap slecht
Ondanks je zo moe bent, val je heel moeilijk in slaap en lig je lang te piekeren. Bij het opstaan ben je niet uitgerust en voel je je nog vermoeider dan dat je naar bed ging. Dit is waarom jij vanavond weer te laat naar bed gaat.

3. Je bent snel geïrriteerd
Je bent de hele tijd gespannen en prikkelbaar. Daardoor kan je snel uit je slof schieten. Je voelt je opgejaagd en je kan niet meer tegen een stootje. Je hoeft maar iets te laten vallen of je kunt in huilen uitbarsten.

4. Je piekert veel
Je gedachten draaien constant rondjes in je hoofd (vooral ’s nachts!) en je wordt er knettergek van. Je krijgt je hoofd niet leeg en hebt het gevoel dat je het overzicht compleet kwijt bent.

5. Je hebt last van trillingen en/of meer transpireren
Je hebt last van trillende handen, benen of oogleden en het lijkt wel alsof je veel meer zweet. Klotsende oksels heb je vaker wel dan niet. Word jij vaak zwetend wakker? Dat kan ook met één van deze redenen te maken hebben.

Zijn deze symptomen voor jou herkenbaar? Dan is het verstandig om professionele hulp te zoeken. Klop aan bij je huisarts of maak een afspraak bij een specialist.

Meer weten over Mindtuning? In het boek Vijf jaar ouder, tien jaar jonger, beschrijft oprichter Pieter Frijters de Mindtuning methodiek.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Dit zijn de symptomen van een beginnende burn-out

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: