Met deze tips kan je het hardlopen volhouden
Soms kunnen je benen nog wel verder, maar je hoofd niet.

Bijna alle beginnende hardlopers herkennen zich in de mentale strijd rondom het opbouwen van kilometers. De ene loper ervaart het eerder dan de andere, maar er komt een punt dat je waarschijnlijk geen zin meer hebt om je in te spannen, het zat bent om buiten adem te raken, je benen zwaar voelen en het mentaal onmogelijk lijkt nog door te lopen. En dat is het moment.

Geef je op, of lukt het je om vol te houden? Met deze tips kun jij het hardlopen langer volhouden en voorkom je dat je uitstapt, juist op dat moment dat doorgaan je gaat helpen om beter te worden in hardlopen.

1. Deel je hardlooptraining op in stukken
Kies een rondje uit en bepaal een paar herkenningspunten en loop van punt naar punt. Of bij een slechte conditie: loop dezelfde route en probeer steeds iets verder hard te lopen dan de vorige keer dat je ging. Of ga voor een hardlooptraining waarbij je jouw run van 6 kilometer opdeelt in 3×2 kilometer of bijvoorbeeld een run van 12 kilometer opdeelt in 4×3 kilometer. Dat maakt het een stuk behapbaarder waardoor je hardlopen langer kunt volhouden.

2. Let op je techniek
Loop rechtop, probeer niet te hard te landen en hou je armen naast je lichaam. Door goed rechtop te lopen kun je makkelijker ademhalen en je houding maakt dat het hardlopen ook gemakkelijker gaat.

3. Loop samen met iemand of luister naar muziek / podcast
De tijd gaat gewoonweg sneller als je afleiding hebt. Ga eens samen met iemand anders lopen die je onderweg kan afleiden en motiveren. Of luister naar een podcast of playlist waar je blij van wordt. Je zult zien dat dit je gaat helpen het hardlopen langer vol te houden.

4. Motiveer jezelf met positieve woorden
‘Kom op, je kan het’, ‘Nog maar 2 kilometer’, ‘Hou nog even vol tot het volgende punt’, etc. Door positief tegen jezelf te blijven praten kun je het hardlopen langer volhouden. Verdwaal niet in negatieve gedachten, want die doen je de das om.

5. Hou je statistieken bij
Het kan goed werken om iedere training bij te houden hoe je voortgang is. Je zal zien dat je langzaam echt beter wordt, langere afstanden kunt afleggen en misschien zelfs sneller aan het worden bent. Vergelijk je altijd met jezelf, niet met een ander. Probeer tijdens je run te denken aan kleine doelen, zoals sneller lopen dan de vorige keer, of net even een kilometer meer. Door jezelf uit te dagen en achteraf blij terug te kunnen kijken op jouw kleine successen, kun je het hardlopen langer volhouden.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Met deze tips kan je het hardlopen volhouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.