Is het verstandig om met spierpijn te gaan hardlopen?
Elke hardloper loopt hier weleens tegenaan.

Na een inspannende wedstrijd of hardlooptraining is een beetje spierpijn helemaal niet zo erg en verontrustend. Maar wanneer is je lichaam weer klaar voor een volgende run? En mag je met spierpijn gaan hardlopen? Runner’s World zocht het voor je uit.


Hoeveel rust bij spierpijn?
Houd er rekening mee dat een zware inspanning je twee dagen spierpijn kan kosten. En die kan na de eerste dag nog best wel iets toenemen. Ga na twee dagen niet opnieuw hard trainen, maar doe dan een rustige duurloop of een soepele alternatieve training, zoals zwemmen of fietsen. Houdt de pijn echter na drie dagen nog aan of wordt de spierpijn zelfs erger? Dan heb je wellicht toch serieuzere schade opgelopen en is meer rust en/of een massage nodig. Wil je toch al iets eerder gaan hardlopen met spierpijn? Lees dan vooral even verder.

Is het verstandig om met spierpijn te gaan hardlopen?
Beweging kan de spierpijn helpen verlichten, maar is het ook verstandig? Je kunt gaan hardlopen met spierpijn – mits je je training hierop aanpast en naar je lichaam luistert. Train je te zwaar? Dan belast je opnieuw de aangedane spieren waardoor ze niet goed kunnen herstellen. Dit kan zelfs zorgen voor blessures en overtraining. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een rustige duurloop met de focus op herstel. Let even niet op je tijd en wissel gerust hardlopen af met wandelen. Je kunt ook een alternatieve training doen zoals zwemmen of fietsen. Op die manier train je andere spiergroepen en kunnen de aangedane spiergroepen herstellen. Maar let op! In de volgende gevallen moet je echt rust nemen.

In deze gevallen moet je rust nemen
Heb je last van spierpijn die echt scherp van pijn is? Zit het slechts aan één kant van je been of hindert het je bij dagelijkse activiteiten zoals traplopen? Dan is rust op zijn plaats. Heb je spierpijn die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een virusinfectie of griep? Dan is het absoluut niet de bedoeling dat je met spierpijn gaat trainen. Je loopt dan namelijk het risico op een ontsteking aan het hart – en dat is iets wat je absoluut niet wil.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Is het verstandig om met spierpijn te gaan hardlopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.