Met deze trucjes kom jij op een natuurlijke manier van hoofdpijn af
8 tips van een professor in de neurologie.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn: spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze kunnen enorm vervelend zijn. Welke soort hoofdpijn je ook hebt, er bestaan een aantal trucjes om je hoofdpijn te verhelpen.

Minder last van hoofdpijn door deze trucjes
‘Te weinig slaap is een van de meest voorkomende redenen van hoofdpijn’, zegt professor in de neurologie Lawrence Newman tegen onze collega’s van WH US. Hij beveelt de S.E.E.D.S-methode aan: Sleep, Eat, Exercise, Drink en Stress. Bij deze methode gaat het om het consistent aanhouden van een routine. ‘De meeste mensen zouden moeten streven naar zeven tot acht uur slaap per nacht’, zegt hij.

Je dieet speelt een grote rol
Newman vertelt ook dat er een aantal voedingsmiddelen zijn die hoofdpijn kunnen veroorzaken, zoals suikervervangers of oude kazen. Verstandig is dus om dit te vermijden, mocht je er gevoelig voor zijn. Daarnaast kan te weinig eten ook weer hoofdpijn veroorzaken. ‘Je kunt het beste drie lekkere eiwitrijke maaltijden per dag eten, en zorg ervoor dat je gezonde snacks bij de hand hebt zodat je de hele dag door voldoende brandstof krijgt.’

 Zorg voor voldoende lichaamsbeweging
Volgens Newman zorgt lichaamsbeweging ervoor dat er endorfines vrijkomen, dit is een natuurlijke pijnstiller van het lichaam. Twintig minuten beweging kan er al voor zorgen dat jouw spanningshoofdpijn afneemt.

Blijf gehydrateerd
Uit onderzoek is gebleken dat je hoofdpijn kan voorkomen door genoeg water te drinken. Als je te weinig drinkt, kan de uitdroging er namelijk voor zorgen dat je hersenen tijdelijk krimpen. Je hersenen trekken weg van de schedel, waardoor er pijn ontstaat. Blijf dus voldoende gehydrateerd. Daarnaast raadt Newman aan om alcohol en cafeïnehoudende dranken te vermijden of te beperken. Dit kan namelijk ook hoofdpijn veroorzaken.

Verlaag je stresslevel
Dit is waarschijnlijk geen verrassing, maar stress kan hoofdpijn veroorzaken, dus Newman schrijft al zijn patiënten wat zogeheten ‘me-time’ voor. Misschien is dat voor jou hardlopen, of een boek lezen. Zolang je maar iets doet wat jij fijn vindt.

Gember
Uit dit onderzoek bleek dat migrainepatiënten daadwerkelijk verlichting voelden na het gebruik van gemberpoeder. Daarnaast werkt gember ook bij maagklachten, dus mocht je door de migraine misselijk zijn, gember is jouw beste vriend!

Tijd voor een massage
Dit is sowieso al geen straf, maar volgens Newman schijnt het ook goed te helpen tegen migraine! Bovendien helpen massages ook tegen stress, wat weer spanningshoofdpijn kan voorkomen. Let wel op dat je geen hoofdmassage neemt als je last hebt van migraine, dit kan de pijn erger maken.

Koud washandje
Het zal de pijn niet helemaal laten verdwijnen, maar het kan wel zorgen voor verlichting: een ijskompres. ‘IJs kan de zenuwen een beetje verdoven’, zegt Dr. Newman. Een koud washandje kan ook al wonderen doen!

Mocht je echt vaak last hebben van hoofdpijn, raden wij aan om even langs de dokter te gaan.

Zoek hotels en meer ... Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Met deze trucjes kom jij op een natuurlijke manier van hoofdpijn af

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: