Zo blijf je optimaal in beweging in elke levensfase
Met deze tips zorg je goed voor je spieren, botten en gewrichten.

We willen allemaal graag gezond zijn, van jong tot oud. Als hardloper weet je dat een optimale gezondheid en beweging bijdragen aan een gelukkig leven. Naarmate je ouder wordt of bijzonder intensief sport, heeft je lichaam wat extra ondersteuning nodig om je spieren en gewrichten soepel te houden. We geven je een aantal handige tips hoe je je lijf in elke levensfase kunt ondersteunen.

Hardlopen kan een flinke aanval zijn op je lijf. Bij iedere stap krijgen je botten, pezen en gewrichten best wat te verduren. Het is dan ook belangrijk dat deze weefsels sterk zijn en na een run weer goed kunnen herstellen. Dat kun je doen door je lichaam de bouwstoffen ter beschikking te stellen die je nodig hebt.

Krachttraining
Vanaf je veertigste begint je spiermassa flink af te nemen. Dit is problematisch omdat je spieren je kwetsbare gewrichten, zoals je knieën, ondersteunen. Hetzelfde geldt voor je botten: de hoeveelheid botmassa kan bij vrouwen ouder dan 40 jaarlijks met 3 procent afnemen. Door regelmatige krachttraining kun je dus niet alleen spieren kweken, maar ook je botten beschermen. Al met twee sessies per week kun je de afname van spiermassa beperken.

Vitamine C
Vitamine C staat bekend als booster voor je immuunsysteem, maar het doet nog veel meer voor je lijf. Zo draagt vitamine C bij aan de instandhouding van sterke botten en het behoud van gezond kraakbeen. Daarnaast werkt vitamine C als antioxidant en kan daardoor bijdragen aan spierherstel. Zorg ervoor dat je op elke leeftijd genoeg vitamine C binnenkrijgt. Deze voedingsmiddelen zitten bomvol vitamine C.

Collageen
Collageen is een belangrijk eiwit: het zit in de structuren die ons lichaam bij elkaar houden, zoals botten, spieren, gewrichtskraakbeen, pezen en de huid. Hoe ouder we worden, hoe meer het collageen onder druk komt te staan. Dat merk je bijvoorbeeld aan ontstaan van rimpels en andere tekenen van veroudering. Een hoogwaardig collageen supplement kan dus wel een goed idee zijn als je je lijf wat extra steun wilt bieden. Denk bijvoorbeeld aan Synofit Groenlipmossel Plus en Synofit Groenlipmossel Vloeibaar, hier is Natief Collageen toegevoegd als extra ingrediënt.

Groenlipmossel
De Groenlipmossel (Perna canaliculus) is een uniek diertje dat uitsluitend leeft in de zuivere wateren rond Nieuw Zeeland. Dankzij het erg zuivere en rijke leefgebied bevat de groenlipmossel zeer essentiële, natuurlijke ingrediënten zoals omega-3 vetzuren, eiwitten, glycosamineglycanen en furaanvetzuren. Stuk voor stuk bestanddelen die een positieve uitwerking hebben op de gezondheid.

Slaap lekker
Als je slaapt is je lichaam druk bezig met verwerken van je dag en herstellen van spier- of weefselschade. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de natuurlijke processen van je lijf moet je wel op tijd naar bed: de meeste afscheiding van groeihormonen vindt plaats tussen 23.00 uur en 1 uur ’s nachts.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
Zo blijf je optimaal in beweging in elke levensfase

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: