De perfecte gezonde citroen ricotta cake voor het weekend
Met minder vet (maar minstens net zo lekker) een ideale snack voor het hardlopen.

Ben je op zoek naar een recept voor een super lekkere cheesecake, maar dan met een fractie van het aantal calorieën en een stuk minder vet? Dan heb je op het juiste artikel geklikt. Deze luchtige lemon ricotta cake is niet alleen mega lekker, hij is ook nog relatief gezond als snack voor het hardlopen. Eet hem voor je run vers en warm uit de oven of gewoon de dag erna met een toefje slagroom (moet kunnen).

Ingrediënten

  • 120 g citroen olijfolie
  • 150 g basterdsuiker
  • 3 eieren (gescheiden)
  • De rasp van 3 citroenen plus het sap van 1 citroen
  • 500 g ricotta
  • 125 g zelfrijzend bakmeel of 150 gram amandelmeel
  • 1 tl. bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de olie, suiker en het eigeel met elkaar.
  2. Voeg de ricotta en de rasp en het sap van de citroenen erbij en mix het geheel door elkaar. Pak een nieuwe kom en klop de eiwitten stijf tot je er pieken van kunt maken. Voeg daarna de eiwitten voorzichtig samen met de rest van je mengsel zonder te veel te mixen waardoor je lucht kwijtraakt. Voeg dan ook je meel toe en mix het geheel voorzichtig door elkaar.
  3. Verdeel het mengsel in een bakvorm voor cakes en bak je cake in 40 minuten goudbruin. Laat de cake uit de oven nog even 15 minuten afkoelen. Snijd de cake in 15 plakken en… geniet!

| Voedingswaarde per plak lemon ricotta cake: Kcal: 221 | Vet: 9 gram | Koolhydraten: 17 gram | Eiwitten: 5 gram |

Zoek hotels en meer ...

De perfecte gezonde citroen ricotta cake voor het weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.