Waarom een regenbui ook hardloopweer is
Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat je energiebehoefte omhoog gaat als je hardloopt op een koude dag met regen.

Hardlopen in de koude regen is naar alle waarschijnlijkheid geen favoriete bezigheid van hardlopers. Trek de volgende keer dat het regent echter je hardloopschoenen wél aan. Uit Japans onderzoek blijkt namelijk dat het energieverbruik omhoog gaat als je loopt op een koude dag met regen.

De Japanse wetenschappers hebben zeven gezonde mannen van ongeveer 23 jaar op een loopband in een klimaatkamer gezet. De heren liepen in totaal twee sessies van elk 30 minuten op gematigde intensiteit, één sessie met regen en de andere zonder. De regensessie simuleerde een flinke plensbui van 40 millimeter per uur.

Energieverbruik gaat omhoog tijdens hardlopen in regen
Gedurende beide sessies werden alle zeven mannen keurig gemonitord, de kleinste details werden vastgelegd. Een van de resultaten was dat de gemiddelde temperatuur van de huid tijdens de regenworkout aanzienlijk lager was dan tijdens de droge sessie. Ook de slokdarm was kouder in vergelijking tot de droge tegenhanger. Al met al concludeerden de wetenschappers dat het energieverbruik omhoog gaat tijdens een workout in koude omstandigheden.

Wat kan jij met de uitkomst van dit onderzoek?
Dat het altijd hardloopweer is, natuurlijk. Denk de volgende keer dat je onder slechte omstandigheden de deur achter je dichttrekt aan dit artikel en de extra effort die je gaat leveren. Een betere reden om achteraf extra trots op jezelf te zijn, is er bijna niet.

Zoek hotels en meer ...

Waarom een regenbui ook hardloopweer is

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.