Zo effectief zijn wandelpauzes tijdens het hardlopen
Wandelen tussen het hardlopen door biedt grote voordelen.

Als beginner kun je met inlassen van wandelpauzes tijdens het hardlopen je fysieke conditie verbeteren, stress verlagen en gewicht verliezen. Bovendien bereik je dit alles sneller en efficiënter met het houden van wandelpauzes. Is het goed om vaker een wandelpauze in te lassen tijdens het hardlopen? We geven je het antwoord op deze veelgestelde vraag!

Wat is het verschil tussen wandelen en hardlopen?
Hardlopen en wandelen lijken behoorlijk op elkaar – in feite is hardlopen niets anders dan sneller lopen. Het verschil zit hem in de passen: bij het hardlopen zijn beide voeten van de grond, terwijl er bij het wandelen altijd een voet op de grond staat.

Sneller resultaat met hardlopen, maar…
Hardlopers gaan sneller dan wandelaars, en verbranden om die reden meer calorieën in korte tijd. Je bereikt dus als hardloper sneller resultaten. Te veel beginners staren zich echter blind op dit voordeel. Ze gaan als de bliksem uit de startblokken om dan een kilometer zonder adem – en zonder motivatie – te moeten opgeven. Het is slimmer om regelmatig wandelpauzes tijdens het hardlopen in te lassen, zeker in het begin. Dat is niet alleen veiliger voor je gezondheid, maar ook effectiever op de lange termijn. Met af en toe een pauze is het bovendien makkelijker om gemotiveerd te blijven.

Zoek hotels en meer ...

Zo effectief zijn wandelpauzes tijdens het hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.