Dit is wat 100.000 stappen zetten op één dag met je doet
Een bizarre uitdaging.

De algemene consensus lijkt te zijn dat elke dag 10.000 stappen zetten onderdeel is van een actieve levensstijl. Echter, YouTuber en afstandsloper Elijah Orr besloot om zichzelf een bizarre uitdaging op te leggen door die afstand te vertienvoudigen: 100.000 stappen in 24 uur. Dit is hoe het hem verging.

De uitdaging gaat vlot van start. De enthousiaste Orr heeft om 8 uur ’s morgens al meer dan 8000 stappen gezet door naar de koffietent te lopen -in plaats van te rijden. Vervolgens begint hij aan een run van 8 mijl en loopt dan naar een bageltent om te ontbijten, wat zijn stappenaantal 25.000 doet oplopen.

Dutje en eiwitshake
Na een paar lange wandelingen door het park -met een dutje van 30 minuten en eiwitshake tussendoor- is Orr met 52.090 stappen ruimschoots halverwege zijn doel. Maar hier begint de eerste fysieke tol van de uitdaging duidelijk te worden.

‘M’n kuiten en bilspieren schreeuwen het uit’, zegt hij na nog eens vijf mijl rennen. Hij sluit de dag af met 82.818 stappen, maar twijfel of hij de rest van de uitdaging de volgende ochtend kan voltooien… voordat zijn tijd opraakt. ‘Ik kan mijn benen nauwelijks bewegen, ik ben zo stijf’, aldus Orr. ‘M’n benen zijn op.’

De beslissende ochtend
Orr staat de volgende dag om 3 uur op om zijn doel te bereiken vóór het beslissende moment van 6 uur ’s ochtends. Ondanks dat zijn benen nog steeds enorme pijn doen, loopt hij in minder dan drie uur nog eens 17.587 stappen, wat zijn totaal op 100.405 brengt. En dat in slechts 24 uur.

Het gevolg? Door de continue inspanning is Orr flink afgevallen. Daarnaast is hij zo uitgeput, dat hij de rest van de dag zijn ogen sluit om bij te komen van de bizarre uitdaging. De les: 10.000 stappen per dag zetten is gezond, maar 100.000 -het equivalent van ongeveer 80 kilometer- lijkt net een paar bruggen te ver.

Zoek hotels en meer ...

Dit is wat 100.000 stappen zetten op één dag met je doet
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.