5 redenen om havermout te eten voor het hardlopen
5 voordelen van havermout voor hardlopers.

Havermout is misschien wel één van de meest beschreven gezonde ontbijtjes of tussendoortjes op het internet. Maar wat is er zo gezond aan havermout en welke voordelen zitten er in havermout voor hardlopers? We geven 5 redenen waarom havermout prima in het dieet past als je aan hardlopen doet.

1. Havermout bevat koolhydraten, eiwitten en vezels
Havermout bevat eigenlijk alle voedingsstoffen die goed zijn voor hardlopers. Het bevat een ideale mix van complexe koolhydraten, eiwitten en voedingsvezels. Alles wat je voor, tijdens en na je run goed kunt gebruiken. Daarnaast krijg je met een bordje havermoutpap ook B-vitamines binnen en de nodige mineralen. Mix je het met wat fruit, zaden en noten, dan krijg je ook nog goede vetten en andere vitamines binnen. Havermoutproducten zijn een goed alternatief op je boterham tijdens het ontbijt.

2. Havermout is glutenvrij
Weg met buikpijn! Hoewel lang niet iedereen allergisch is voor gluten en dat dus geen reden hoeft te zijn om vaker oats te eten, kan het weglaten van gluten voor sommige hardlopers grote voordelen bieden. Heb jij een glutenintolerantie (coeliakie)? Kies dan in plaats van een broodje voor havermout en je hebt een gezond alternatief te pakken.

3. Eindeloos variëren met havermout recepten
Havermout is op super veel manieren te bereiden. Denk aan havermoutpap, havermoutpannenkoeken, mugcake (een mugcake recept is bijvoorbeeld havermout met banaan en ei, geprakt in een mok in de magnetron bereiden), havermoutrepen met noten en gedroogd fruit of zelfgemaakte havermoutkoeken. De mogelijkheden met oats voor je ontbijt, lunch, tussendoortje of zelfs diner zijn oneindig! Bekijk ook ons recept voor deze super easy havermout pannenkoeken met maar 2 of 3 ingrediënten.

4. Afvallen met havermout en hardlopen
Wil je graag wat afvallen met hardlopen en zoek je een gezond recept om vooraf te eten tijdens het ontbijt? Havermout of havermoutpap kan je helpen te voorzien van genoeg energie tijdens je run. Kies voor een bordje havermout met water of ongezoete amandelmelk, wat fruit, kaneel en wat amandelen en je hebt een mooi ontbijt bestaande uit gezonde vetten, eiwitten en complexe koolhydraten. Pas wel goed op met de toppings van je oats, want hoewel havermout op zich een gezond ontbijt kan zijn, kunnen ingrediënten als gedroogd fruit of te veel zaden en noten er toch voor zorgen dat je gezonde ontbijt een ware caloriebom wordt. Lees ook: 7x in de fout met havermout

5. Havermout houdt je bloedsuiker stabiel
Enorme schommelingen in je bloedsuiker kan ervoor zorgen dat je plotseling last krijg van hongeraanvallen. Dankzij de complexe koolhydraten, de eiwitten en de vezels in havermout zorg je ervoor dat je bloedsuiker langere tijd stabiel blijft. Als je gaat hardlopen wil je niet de deur uit met een volle buik, maar ook niet onderweg een enorme hongerklop riskeren. Ontbijten, lunchen of snacken met havermoutpap of een havermout pannenkoek voordat je gaat hardlopen zorgt ervoor dat je best even door kan. Zorg ervoor dat je jouw ontbijt met oats ongeveer 1,5 uur voordat je gaat lopen eet om er zoveel mogelijk van te profiteren tijdens jouw run.

Zoek hotels en meer ...

5 redenen om havermout te eten voor het hardlopen
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.