5 onmisbare tussendoortjes voor warme zomerdagen
Dit heb je nodig tijdens tropische temperaturen!

Terwijl het ene na het andere warmterecord wordt gebroken in Nederland, is jouw eetlust waarschijnlijk naar een dieptepunt gedaald. Niet handig! Sterker nog: uitdroging en een tekort aan voedingsstoffen liggen op de loer. Belangrijk dus, dat je genoeg vocht en vitamines binnen blijft krijgen.

1. Komkommer
De komkommer bestaat voor 90 procent uit water en is daardoor een goede dorstlesser. Dit groentje bevat vitamine K, C en A.

2. Chiazaadjes
Deze gezonde zaadjes nemen, net als havermout, veel vocht op. Week de zaadjes eerst in een bakje water en voeg ze vervolgens toe aan een smoothie of yoghurt. Het extra vocht dat is opgenomen, kun je goed gebruiken op een warme dag.

3. Yoghurt of kwark
Een goed begin is het halve werk. Start je dag met een bakje yoghurt of kwark. Gooi er wat kokoschips, zomers fruit en nootjes door en je hebt een heerlijk zomers ontbijtje.

4. Watermeloen
De naam zegt het al: een watermeloen is een goede bijdrage aan de vochtbalans van jouw door de hitte uitgedroogde lijf. De meloen is familie van de komkommer en geen vrucht – zoals sommigen denken – maar een groente. Idee voor tijdens de picknick: snijd de watermeloen in partjes en steek een prikkertje door de schil. Zo kun je heel makkelijk én met schone handen een watermeloen opeten. Loopt het water bij jou ook al in de mond?

5. Verse muntthee
Voeg verse munt, citroen- en komkommerschijfjes toe aan water in een thermosfles. Zet dit drankje op tijd in de koelbox voor naar het strand, zodat het lekker fris is als je op het strand arriveert.

Zoek hotels en meer ...

5 onmisbare tussendoortjes voor warme zomerdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.