De voordelen van hardlopen met een trainingsgroep
Effectieve manieren om samen met anderen te trainen.

Alleen hardlopen heeft voordelen (zoals zelf kunnen bepalen wanneer je gaat), maar samen lopen heeft er waarschijnlijk meer. In dit artikel lees je welke vier voordelen hardlopen met een groep heeft.

4x voordelen van hardlopen met een loopgroep

1. Elke training met een doel
Het trainen in een loopgroep of met vrienden heeft positieve en negatieve kanten. Wat is het bijvoorbeeld lekker om samen een langere duurloop te doen. De kilometers vliegen voorbij! Soms loopt de training samen echter uit op een ware wedstrijd. Voor de een is dat een uitdaging, voor de ander juist niet en helpt het haar of hem erg vooruit. Zo zul je samen verder lopen dan wanneer je in je eentje eropuit gaat.

2. Entertainment
Elke training zou een doel moeten hebben. Door bijvoorbeeld een rustige duurloop samen te doen, en lekker over de talkshow van de vorige avond te kletsen, houd je het tempo ook laag genoeg. Het is als het ware een begrenzer en garandeert dat je gepolariseerd traint. Zo bereik je precies het bedoelde inspanningsniveau en weet je dat je niet te hard loopt.

3. Specifieke doelen
Er zijn genoeg manieren om effectief samen met anderen te trainen. Loop je juist in een heel snelle groep, stel dan zeker specifieke doelen. Als een van je loopmaatjes altijd een halve meter voor je loopt, zorg dan dat je de snellere trainingen (intervallen, tempolopen) altijd samen afwerkt – een soort buddysysteem. Dank je wel, haas!

Langzamere lopers zijn op hun beurt de ideale partners tijdens rustige duurlopen. Veel toppers kiezen bewust voor minder snelle trainingsmaatjes om te voorkomen dat ze zelf te hard lopen.

4. Het is een stok achter de rug om te gaan
Alleen al het afspreken met loopmaatjes werkt gunstig. Op de momenten dat je echt geen zin hebt, ga je toch. En wat voelt dát na afloop lekker! Behoefte aan structuur? Bij een run streak is de vraag niet óf je gaat hardlopen, maar wanneer. Lees hier alles over onze Adventskalender Run Streak. Of: Zes tips om jouw hardlooproutine te ontwikkelen.

Zoek hotels en meer ...Bron bericht        : Runner's web | Runner's world
Afbeeldingen via : Ecosia zoekmachine.
De voordelen van hardlopen met een trainingsgroep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: