Waarom hardlopers een beter seksleven hebben
Seks is als hardlopen -hoe langer, hoe beter.

Betere seks én meer seks… dat willen we allemaal wel. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Hardlopen, zo blijkt. Deze fysieke inspanning geeft je libido een optater, mede doordat je testosterongehalte een boost krijgt. En dan hebben we ’t nog niet over je verbeterde uithoudingsvermogen, fysieke voorkomen en krachtigere prestatievermogen. Niet gek dus dat hardlopers in vergelijking met niet-sporters vaker tussen de lakens belanden.

Hardlopers hebben beter seksleven
Ten minste, als we de cijfers van een Brits onderzoek mogen geloven is dat het geval. Hierin werd aan 1576 mensen gevraagd -ongeveer de helft man en de andere helft vrouw- naar hun seksleven. In dit onderzoek ging het specifiek om hardlopers, en wat bleek?

  • 78% genoot meer van seks na een loop.
  • 83% vond dat hardlopen bijdraagt aan een beter seksleven.
  • 93% zei dat hardlopen het zelfvertrouwen in de slaapkamer vergroot.
  • 60% zei dat seks voor de wedstrijd de race niet beïnvloedt.
  • 68% had meer zin in seks na een rondje lopen.

De voordelen van een loopje gaan dus verder dan de benen strekken en een frisse neus halen. En ook houdt ’t niet op bij de seksvoordelen. Zo blijkt dat mannen boven de 50 die meer dan drie uur per week hardlopen een verminderde kans hebben op impotentie (in vergelijking met niet-sportende mannen).

En ook vrouwen profiteren van regelmatig hardlopen. Zo schijnen vrouwen die hardlopen vruchtbaarder te zijn en stijgt het zelfvertrouwen aanzienlijk, evenals het sex-appeal. Waar een beetje hardlopen al niet goed voor is.

Hardlopen ná een vrijpartij
Maar deze bevindingen gingen over seks ná het hardlopen, en dat is natuurlijk wel iets anders dan seks vóór het hardlopen. Daarover verschillen de meningen nogal. Op reddit zijn er flink wat mannen te vinden die er fan van zijn: als een warming-up, endorfine-kick of gewoonweg omdat het fijn is. Andere hardlopers beweren er juist slechter door te presteren: het kost (onnodige) energie en de focus valt weg. Aan jou de keus.

Opmerkelijke kanttekening: sommige mannen hielden ook de calorieën bij tijdens de daad en tijdens het hardlopen. Misschien leuk om de verschillen in inspanning eens naast elkaar te leggen en aan je partner uit te leggen waar je nou écht de meeste energie in steekt.

Zoek hotels en meer ...

Waarom hardlopers een beter seksleven hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.